Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Ať žije sníh!

Když krátce před koncem roku náhle české země zasypal sníh, stala se úžasná věc: bílá nadílka přinutila zdejší řidiče k opatrné jízdě v mezích pravidel. To stojí za záznam.

Když krátce před koncem roku náhle české země zasypal sníh, stala se úžasná věc: bílá nadílka přinutila zdejší řidiče k opatrné jízdě v mezích pravidel. To stojí za záznam.

Čeští řidiči mají v cizině nezáviděníhodnou pověst: jsou podprůměrní v řidičském umu, ale nadprůměrní co do ochoty riskovat a porušovat předpisy. Ani v zimě to nebývá jiné, protože málokde se tak rychle a důkladně odklízí sníh a sype ledovka jako v České republice. Tentokrát ale silničáři neměli šanci, sníh totiž napadl příliš rychle a v příliš velkých dávkách. Takže opravdu nezbylo než sundat nohu z plynu.

Poslední prosincová rána se auta po jindy rušných ulicích pohybovala třicítkou, jejich šoféři si dávali ohleduplně přednost, brali ohled na chodce. V ideálním případě pak nechali auto doma a vyrazili pěšky nebo se svěřili do péče profesionálů z hromadné dopravy. Byť když si to chce někdo užít, musí si přivstat: když se k polednímu sníh ujezdí nebo jej vycepovaní silničáři stihnou shrnout, vše je zase při starém.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].