Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

pokud neotevíráte naše noviny poprvé, všimli jste si zřejmě nového místa pro editorial, který přesouváme ze strany dvě na stranu tři. Důvody jsou dva: jednak s novou grafikou došlo k příliš velkému zkrácení rubriky Ve hvězdách, v níž Vás seznamujeme s osudy zajímavých osobností. Tyto texty si řada z Vás oblíbila a my tedy jejich délku vracíme do původní podoby. Přesunutí editorialu nám také umožní volit jeho délku podle momentální potřeby.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

pokud neotevíráte naše noviny poprvé, všimli jste si zřejmě nového místa pro editorial, který přesouváme ze strany dvě na stranu tři. Důvody jsou dva: jednak s novou grafikou došlo k příliš velkému zkrácení rubriky Ve hvězdách, v níž Vás seznamujeme s osudy zajímavých osobností. Tyto texty si řada z Vás oblíbila a my tedy jejich délku vracíme do původní podoby. Přesunutí editorialu nám také umožní volit jeho délku podle momentální potřeby.

Z dění kolem našeho časopisu Vás chci informovat, že Vrchní soud v Praze se postavil na stranu Respektu v jeho dlouhém sporu s Čechoameričanem Milanem Jedličkou. Ten měl před lety organizovat návštěvu premiéra Zemana v USA a Respekt napsal o jeho kriminální minulosti. Jedlička vše popíral, požadoval omluvu a odškodné. Vrchní soud to ale zamítl.

Z událostí minulého týdne nám připadá podstatné dění kolem akce zvané CzechTek. Na rozdíl od minulých ročníků jej letos policie rozprášila hned na začátku. Přitom to udělala způsobem, který nás šokoval. Proč, můžete číst ve vedlejším komentáři a v reportáži na straně pět. V hlavním komentáři analyzujeme situaci v kultuře po smrti ministra Dostála. Respekt měl s Pavlem Dostálem…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].