Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
možná už z médií víte, že týdeník Respekt se umístil v hodnocení tuzemské Unie vydavatelů jako druhý nejlepší zpravodajský a společenský časopis loňského roku a získal první cenu v kategorii titulní stránka za kresbu Pavla Reisenauera z loňského čísla 31 – Al-Káida pánem světa. Také asi víte, že majoritního vlastníka tohoto listu Karla Schwarzenberga vyhostil minulý týden Castrův režim z Kuby a neumožnil mu navštívit tamní velké shromáždění opozice.
Co asi nevíte, je, že naše kolegyně Hana Čápová onemocněla chřipkou, a nemohla proto dokončit slíbené téma o Slovensku. Díky za pochopení. Jako náhradu jsme se rozhodli zařadit téma o Edvardu Benešovi. Dále si v čísle přečtete například komentář k letošní vládní zprávě o boji s korupcí nebo zprávu fotografa Tomkiho Němce o tom, jak ho minulý týden vyprovodili z Havany. Přejeme inspirativní čtení.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

možná už z médií víte, že týdeník Respekt se umístil v hodnocení tuzemské Unie vydavatelů jako druhý nejlepší zpravodajský a společenský časopis loňského roku a získal první cenu v kategorii titulní stránka za kresbu Pavla Reisenauera z loňského čísla 31 – Al-Káida pánem světa. Také asi víte, že majoritního vlastníka tohoto listu Karla Schwarzenberga vyhostil minulý týden Castrův režim z Kuby a neumožnil mu navštívit tamní velké shromáždění opozice.

Co asi nevíte, je, že naše kolegyně Hana Čápová onemocněla chřipkou, a nemohla proto dokončit slíbené téma o Slovensku. Díky za pochopení. Jako náhradu jsme se rozhodli zařadit téma o Edvardu Benešovi. Dále si v čísle přečtete například komentář k letošní vládní zprávě o boji s korupcí nebo zprávu fotografa Tomkiho Němce o tom, jak ho minulý týden vyprovodili z Havany. Přejeme inspirativní čtení.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 21/2005 pod titulkem Editorial