Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Křičeli na mě, ať běžím dál

Rámeček

JAROSLAV BRYNDA (1977) studuje třetí ročník FTVS. V mládí hrál kopanou, ale ve dvaceti přešel raději na triatlon. V březnu obdržel cenu Českého klubu fair play za to, že při loňském akademickém mistrovství republiky v triatlonu v Tálíně přerušil závod, aby poskytl pomoc soupeři, kterého srazil automobil. Ztratil tak prvenství. Jaroslav Brynda žije v Neratovicích, je svobodný a bezdětný.

Závodíte v triatlonu. Co to vlastně je?

Vytrvalostní závod složený ze tří disciplín: plavání na 1,5 kilometru, jízdy na kole na 40 kilometrů a běhu na 10 kilometrů.

Jak se vám ve vašem sportu daří?

V Českém poháru jsem byl loni osmý, letos se pohybuji kolem desátého místa. Chtěl bych se nominovat na akademické mistrovství světa v Japonsku. Ale už dlouho mě trápí pásový opar, takže nemám optimální formu. Opar se léčí půl roku, když se šetříte. Ale to bych nevydržel, takže se s tím budu potýkat možná rok.

Jaký je váš sportovní sen?

Zúčastnit se závodu Iron Man, tedy Železný muž. Závod se tradičně koná na Havajských ostrovech, ale je to daleko těžší než triatlon, jaký lidé znají třeba z olympiády. Plave se 3,8 km, na kole se jede 180 km a běží se maraton, tedy 42 km. Trvá to 12 až 15 hodin. Oproti triatlonu je rozdíl i v pojetí. Při Železném muži každý závodí na vlastní triko…

Prohraný závod

Dostal jste cenu Českého klubu fair play za to, že jste při akademickém mistrovství republiky přerušil…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].