Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Už jsem se na to nemohla dívat

Rámeček

IVANA BURSÍKOVÁ (41) vystudovala geologii na Přírodovědecké fakultě UK, živí se jako specialistka na technologii restaurování kamene. Na jaře 1998 vstoupila do Unie svobody, o půl roku později se stala zastupitelkou na pražském magistrátu. Patří k nejvýraznějším oponentům zastupitelské rady v oblasti dopravy, územního plánování a památkové péče. Je vdaná, má dvě děti. (41) vystudovala geologii na Přírodovědecké fakultě UK, živí se jako specialistka na technologii restaurování kamene. Na jaře 1998 vstoupila do Unie svobody, o půl roku později se stala zastupitelkou na pražském magistrátu. Patří k nejvýraznějším oponentům zastupitelské rady v oblasti dopravy, územního plánování a památkové péče. Je vdaná, má dvě děti.

Rok a půl působíte v komunální politice. Jste zastupitelkou na magistrátu hlavního města. Co vás v tom prostředí nejvíc zaskočilo?

Nejvíc se mě dotklo, jak se jedná s lidmi. Když normální slušní občané, učitelky, úřednice, proti něčemu protestují nebo pošlou petici, není přece možné s nimi jednat, jako by byli nějaký póvl, označit je za šílené zelené, převálcovat je. Mám možná ženský přístup, ale v žádném případě bych neprosazovala jednání silou. I když se někdy s těmi lidmi nedá dohodnout, mají nesmyslné požadavky a podobně. Přístup musí být jiný než dosud.

Kdo ten přístup k lidem nastolil?

To je obecný postoj magistrátu.

Politiků i úředníků?

Primátor má snahu radnici otevřít. Ale…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 29 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].