0:00
0:00
Astrounat Brázda
Odvaha nejen číst

Přílohy16. 6. 199646 minut

RESPEKT - Vzpomínky na budoucnost

Vážení čtenáři,

dostáváte do rukou katalog k výstavě s názvemRESPEKT - Vzpomínky na budoucnost, která je ve dnech 19. června - 7. července veřejně přístupná v Richterově vile na Pražském hradě. Oč jde? Jak mnozí z vás asi vědí, pořádal týdeník Respekt v minulých letech polemická diskusní setkání, které vysílala Česká televize pod názvem Respektování. Scházeli se tam lidé nejrůznějších povolání, názorů a politických orientací, aby se společně pokusili diskutovat nejen o tom, co je spojuje, ale i rozděluje. Ze stejných důvodů vznikla i myšlenka uspořádat společnou výstavu různých směrů současného českého výtvarného umění. Na pozvání Respektu se tak v Richterově vile sešlo třináct umělců různých generací i uměleckého projevu, aby společně vedli „dialog” na téma „respekt”.

Co však má časopis, sledující politické a společenské dění společného s výtvarným uměním, jež je většinou velmi choulostivé na jakoukoliv politizaci? Těm, kdo si - jako čtenáři Respektu - chtějí udělat vlastní názor, tentokrát nezbývá než se do Richterovy vily dojet (tramvají č. 22) podívat. Následující stránky proto, prosím, berte, jako naše pozvání.

↓ INZERCE
Inzerce Budvar
Inzerce Budvar

Vladimír Mlynář

Součástí katalogu jsou texty vystavujících výtvarníků. Kurátoři je vyzvali, aby volným způsobem doplnili svou účast na výstavě jakkoliv uznají za vhodné: komentářem, povídkou, básní… Redakce Respektu do výsledku nijak nezasahovala a nechala ho…

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc