Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Má KSČ nového kandidáta?

"Komunisti slíbí všem všechno, soukromníkům absolutní privatizaci, těm, co se toho bojí, převahu státního vlastnictví atd.," řekl nedávno můj kamarád v diskusi o předvolební kampani.

„Komunisti slíbí všem všechno, soukromníkům absolutní privatizaci, těm, co se toho bojí, převahu státního vlastnictví atd.,“ řekl nedávno můj kamarád v diskusi o předvolební kampani. Napadlo mě, že tahle strana skutečně asi nebude litovat ničeho a nic jí na cestě za pozicemi nebude cizí. Začal jsem tedy zvědavě čekat, jak se do toho komunisté „opřou“.

Opřeli se.Když se mi nedávno do ruky dostal leták se Švejkem meditujícím nad půllitrem piva o tom, že osmička je slabá, dvanáctka moc drahá, a proto je nutno volit desítku, zasmál jsem se. Když jsem potom spatřil plakát, který hlásal něco v tom smyslu, že kdo volí KSČ, volí prospěch své země, zavrtěl jsem nevěřícně hlavou. Když jsem však jednou v Břevnově narazil na vývěsku 3.uliční organizace KSČ a z červeného rámu se na mě smála tvář Václava Havla, a to nejméně z deseti různých fotografií vystříhaných z časopisů a novin (Václav Havel v Kongresu USA, Václav Havel na Kladně, Václav Havel se svou ženou Olgou atd.) a uprostřed toho zářil nápis „Volte č.10, volte KSČ!“, zalapal jsem po dechu.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 20 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].