Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Bilikova02_jaros Jana Bilíková • Autor: Milan Jaroš
Společnost Rozhovor

Přes jídlo se dá propojit celý svět

Na otázky, co ráda vaří a jestli jí chutná víc svíčková, nebo srílanské kari, Jana Bilíková zásadně neodpovídá. „Taky se rodičů neptáte, které dítě má raději,“ říká kreativní šéfkuchařka Ambiente, která jinak o jídle mluví s neskrývanou vášní. A hlavně – gastronomie podle ní není jen o receptech, ale skrývá mnohem větší škálu vrstev. Ty původem vystudovaná právnička, navíc s červeným diplomem, s chutí odkrývá, aby se dostala na dřeň. Jako když loupete cibuli.

Dokážete jako člověk z branže poznat dobrý podnik dřív, než vstoupíte do dveří?

Poznat se to často dá. I když dneska úplně první dojem nedělá vývěsní štít, ale to, jaké máte webové stránky nebo jak se prezentujete na Facebooku a Instagramu.

A když jste pak uvnitř?

Tak tam hraje roli spousta věcí, nejen interiér, ale i to, jak mají vše zorganizované: zda obsluha ví, co má dělat, jestli se tam coby host orientujete, nebo jste ponechána napospas. A pochopitelně i to, co dostanete naservírováno – na jídelním lístku to může být napsané krásně, ale ne vždy to odpovídá realitě. Ale pro mě je varovným signálem už naštvaný či nespokojený personál. Necítím se tam pohodlně a ta negativní energie se z mého pohledu přenáší i do jídla a pití. K tomuhle všemu ale nepotřebujete být z branže.

Podnik, kde se člověk skvěle nají, může být i pouliční stánek nebo food truck. V zahraničí se podobná místa dostávají až do výběrů…

obal_special_rozhovory_leto 2019
Tento článek je v plném znění dostupný po zakoupení speciálního vydání týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 19 článků vydání zakoupením čísla. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

obal_special_rozhovory_leto 2019
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 19 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.

Kateřina Mázdrová

redakce vydání

mazdrova
Přečtěte si více článků od tohoto autora/autorky. Napsal/a jich celkem 362
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte