Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika

Útok na Ladislava Jakla

Policie se musí na každý pád o případ zajímat

Ladislav Jakl • Autor: DVTV
Ladislav Jakl • Autor: DVTV

Spolupracovník Václava Klause a někdejší kandidát SPD Ladislav Jakl médiím oznámil, že byl v Praze napaden. Stalo se tak v sobotu v metru a podle toho, co řekl redakci Echo 24, na něj útočník volal: „Ty seš Jakl, ten lídr SPD.“ Dodal, že policii nic neoznámil - což je však chyba.

Po nedávném útoku na Dominika Feriho je to další fyzický útok na politika. A jak jsme psali před tím, platí to i nyní: to nelze akceptovat. Útoky na politiky za jejich názory jsou útoky na svobodu v této společnosti.

Ale aby se rozšíření útoků podařilo zabránit, je třeba je nepřecházet. Feri postupoval ukázkově, kontaktoval policii, k dispozici byli svědci a během chvíle se našli i útočníci. V metru, kde k útoku podle Jakla došlo, museli být lidé. Tedy rovněž svědci. Navíc jsou metra plná kamer, takže by agresora šlo nepochybně snadno dohledat, když se pohyboval v prostorách stanice.

Václav Klaus ml. na Facebooku napsal: „Tenhle teror a nesnášenlivost je čím dál více rozdmýcháván. Tiskem a médii, darebáky, kteří posílají politické školitele mládeži do škol, rádoby „západními“ elitami.“ I on by tedy měl být policií vyslechnut, protože evidentně útočníky zná a mohl by pomoci k jejich odhalení. Pokud nemá na policii či Ladislava Jakla kontakt, rádi ho zprostředkujeme.

Tím zlehčuji jen slova Václava Klause ml., v žádném případě útok sám. Policie se musí na každý pád o případ zajímat. I kdyby to Jakl nechal být. Česko je bezpečná země - a musí být bezpečná jak pro Feriho, tak i pro Jakla.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].