Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Fotogalerie

Konec české brambory

Výnosy českých bramborářů jsou nízké a cenou stěží konkurují Němcům, Nizozemcům a Francouzům, což jsou naši největší dovozci brambor. Jídla z brambor pořád považujeme za typická česká, ale zhruba každá čtvrtá brambora na českém talíři dnes pochází z ciziny. Také výrobky z brambor jsou většinou ze zahraničí; někdy české brambory odjíždějí ke zpracování do Polska nebo Rakouska a odtud se zase vracejí zpět jako mražený výrobek. Česká brambora se prostě v době globalizace začíná ztrácet. Přečtěte si text Karolíny Vránkové v Respektu 42/2013.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
01
01 • Autor: Respekt
02
02 • Autor: Respekt
03
03 • Autor: Respekt
04
04 • Autor: Respekt
05
05 • Autor: Respekt
06
06 • Autor: Respekt
07
07 • Autor: Respekt
08
08 • Autor: Respekt
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte