0:00
0:00
Astrounat Brázda
Odvaha nejen číst

Kultura25. 3. 20233 minuty

Předražené slevy

Rádi vám poradíme. Bude to stát sedm korun. Za tuto částku vám ochotně vysvětlíme, co to jsou dynamické ceny a jak se v nich orientovat. Takže nejprve, co to je. Jsou to ceny, které se mění v závislosti na denní době, na sezoně, někdy třeba i na počasí. A každopádně je to trend.

Což neznamená, že je to nová věc. Naopak, skoro každý se s tím setkal. Třeba když si kupoval letenku a zjistil, že stojí dvakrát víc než před týdnem. Když šel na drink už ve tři odpoledne, protože byla zrovna happy hour. A s trochu divným kolegou, protože byly dva za cenu jednoho. Anebo když vyjel na letní dovolenou v březnu za hustého deště, aby dostal mimosezonní slevu. To vše jsou dynamické ceny. A to vše známe.

↓ INZERCE
Inzerce Budvar
Inzerce Budvar

Ovšem vypadá to, že se ceny budou měnit víc a ještě dynamičtěji, a to i v oblastech, které bývávaly klidné a statické a kde cena byla jednou provždy natištěná na cenovce. Například v módě. Jistě, když se něco dlouho neprodalo, cenovky se přelepily a vyhlásila se sleva. Teď však přichází firma Telfar s úplně novou supertrendy politikou slev naruby.

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc