Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

A je to on-line!

A je to! Trápí vás vodovod, co kape, vysavač, co nevysává, a mikrovlnka, co (se) nevlní? Opravář on-line se vám na to mrkne. Je tu totiž nová služba, opravování domácích závad na dálku. Funguje zatím pouze v Americe, ale národ Pata a Mata by neměl zaostat. Proto otvíráme naši internetovou opravářskou poradnu. Krok jedna, sežeňte si nějaké ty šroubováky a kleště. Taky kladivo – a klidně i srp. A jdeme na to. Pěkně spolu. Pěkně on-line.

Epidemická situace není růžová. Všichni jsou doma. Vaří, sekají trávu, přivrtávají poličky, kutí, rozbíjejí, snaží se opravovat – a přitom ještě víc rozbíjejí. Potřebují profesionálního opraváře, jenže ten může přinést nákazu a může se sám nakazit, oujé. Co s tím? Každý národ řeší tenhle problém podle svého. Češi tak nějak doufají, že to dopadne. Němci mají pravidla: používat ochranné pomůcky, větrat při práci a rozhodně nepodávat opravářům žádné občerstvení. Ani kafe, chudák elektrikář. Američané to radši vyřeší po internetu. A my teď taky. Připraveni?

Člověk vytočí číslo nové služby a spojí se s urostlým opravářem, který spíš vypadá jako herec, co hraje opraváře v (porno)filmu. Ten položí několik přesných otázek a dá několik snadných rad. Ne, není to frustrující, jak většinou domácí opravy bývají. Nemusíte to dělat třikrát špatně, počtvrté s tím vztekle třísknout a pak to jakž takž zflikovat. Firmy jako Hippo nebo Dwelling jsou tu pro vás. Aspoň tak to vypadá z propagačních materiálů. V The New York Times to přirovnali k telemedicíně. A…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].