Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Oslavička pro těhulky

Berta Black je divná. Ale je těhulka. A těhotenský večírek prostě musí být. Dárečky, růžové muffiny, kafíčko. A nesmí chybět plenkový dort. Tak v sobotu odpoledne u Berty v Ďáblicích.

Těhotenský večírek (anglicky baby shower) je party pro nastávající maminku, která je zahrnutá dárky, pozorností a růžovými nebo bleděmodrými balonky. Je to stejně jako Valentýn a Santa Claus importovaná slavnost, ale pomalu se chytá. Navíc reprodukce rozhodně je důvod k oslavě, v éře pomalých spermií a rozostřených genderů o to víc. Tak proč si neudělat večírek?

A jak jinak oslavit mateřství než nákupem? Vždyť nákupní sekce „pro miminka“ nabízí spoustu růžových a bleděmodrých položek. Možná je toho ještě víc než v sekci „pro kutily“ – skoro to vypadá, že dítě je něco jako malý spotřebič, který je třeba neustále dobíjet, pumpovat, vysávat a promazávat. Takže dudlíček a olejíček. A biobodýčko, wow. A lahvička a chůvička a hnízdečko a rámečky na fotečky. Koncentrace zdrobnělin bývá na téhle oslavičce tak vysoká, že se nedoporučuje vzít s sebou partnery. Mohlo by u nich dojít k samovolné depilaci. Takže mužíčky necháme radši doma. Viď, Bertičko?

Speciální položkou, ozdobou každé baby shower, je plenkový dort. Není známo, koho a v jakém stavu napadlo dělat dort z plínek. Ale jakkoli dada to zní, stal se z toho perfektní prodejní artikl – dortíků jsou plné e-shopy. A kdo chce, může si ho vyrobit klidně i sám. YouTube nabízí desítky návodů, jak správně navršit jednorázové plenky, aby z nich…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].