Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Společnost Od věci

Guláš s knedlíkem tady nefunguje

72A_foto TOMÁŠ NÍDR
Základem je pivo. (Henri Abril Ordoñez)

Pětatřicetiletý kuchař Henry Abril Ordoñez vaří v české pivnici Golden Prague v ekvádorském městě Cuenca naše jídla a vysvětluje, proč některá z nich latinskoamerickým štamgastům nechutnají.

Která česká jídla nabízíte?

V jídelním lístku máme celkem 25 pokrmů a šest z nich je českých. Největší popularitu si drží pečené koleno, dále nabízíme hovězí guláš, řízky, škvarkovou pomazánku na kmínovém chlebu, klobásu a dětmi oblíbený obalovaný sýr.

Proč v podniku, který si zakládá na tom, že dělá ležák podle české receptury, nemáte pestřejší české menu?

Když se Golden Prague v červnu 2017 otevíral, byl to koncept české restaurace. V nabídce byly kromě jiného i ovocné knedlíky, ale pro Latinoameričany je sladký oběd něčím extravagantním. Další českou klasikou na lístku byly utopence. První dva měsíce se jich prodalo 220, ale třetí už jen šest. Zákazníci je vyzkoušeli, ale nechtěli si je dát znovu. Jsou – stejně jako nakládaný hermelín – chuťově dost silné a prostě příliš exotické. Základem projektu je čepované pivo, ale tady se pije jinak než u vás. Ekvádorec si ho dá jen k plnému talíři. Pokud by se neprodávaly dobře pokrmy, nešlo by na odbyt ani pivo. Museli jsme tedy nabídku udělat více mezinárodní, aby tam místní našli to, na co jsou zvyklí.

Proč obyvatelům Ekvádoru naše kuchyně nechutná?

Ekvádorci obecně nejsou příliš naklonění experimentování. Připadá mi, že…

I_obalka_R47
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

I_obalka_R47
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 40 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte