Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Život s dřeváky

Starý příběh z Nizozemska, které je pravlastí dřeváků a kde „g“ se vyslovuje jako „ch“. Žila tu jedna dívka. Pila hodně kefíru a v chladných dnech grog (vysl. chroch), chodila ven i za deště a jen kvetla. Bydlela na statku na poldru, odkud byl vidět jen větrný mlýn, krávy a obzor rovný jako čára. To bylo velmi uklidňující, a tak byla dívka i psychicky vyrovnaná a veselá. A protože se ráda smála, říkali jí Gigi (vysl. Chichi).

Nosila dřeváky a pletené podkolenky, dováděla se svým čuvačem a žila spokojeně svůj #cloglife, život s dřeváky. Občas si vyšla na schůzku s chlapcem k mlýnu. Ve vší počestnosti, což hlídal čuvač a matka zdálky divadelním kukátkem. Až jednoho dne. Gigi zase jednou vyrazila k mlýnu. Najednou se jí však zatočila hlava; kde to je? Duní hudba, divně oblečení lidé se svíjejí. Jak se objevila, všichni volají Gigi. A protože to nevyslovovali Chichi, pochopila, že už není doma na poldru. Chtěli, ať s nimi pózuje a ať se taky svíjí. Souhlasila, dřeváky klapala do rytmu a docela se jí to líbilo. Probudila se ráno doma a matka s ní nemluvila, protože se jí ztratila z dohledu kukátka.

Mezitím na Instagramu spousta fotek Gigi Hadid v dřevákách. A nový trend. Život s dřeváky, hashtag #cloglife. V kombinaci s pletenými podkolenkami z merino vlny, v plecháčku kouří grog, na poldru nebo třeba v Central Parku, zlaté listí všude kolem a vyšamponovaný zlatý čuvač. A když jsou dřeváky od Diora, tím líp, v podzimní kolekci jsou v různých verzích a je v nich podle…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].