Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš

Viktor Orbán se dočkal v Praze vřelého přijetí od Andreje Babiše, Miloše Zemana, šéfů obou parlamentních komor a kardinála Duky. Babiš označil maďarského premiéra za svého přítele a chválil jeho politiku vůči EU a uprchlíkům. „Chceme, aby se Evropská komise a Evropa změnily, aby byl větší hlas členských států,“ prohlásil Babiš. Schůzce předcházel protest hloučku odpůrců kritizujících Orbána jako „symbol populismu, autoritářství, nacionalismu, putinismu a likvidace liberální demokracie“. Orbánovu politiku chválil i Zeman, zároveň kvůli Maďarsku znovu zkritizoval šéfa české diplomacie Tomáše Petříčka.

Prohlédněte si fotogalerii

„Dostali jsme pozvání.“

Předseda sněmovního zahraničního výboru a bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) k důvodům, proč výbor zařadil mezi možné oficiální pracovní cesty pro příští rok Severní Koreu. Výbor smí vycestovat do čtyř zemí ročně, Severní Korea je v seznamu na pátém místě jako první náhradník. Přednost mají zatím výjezdy na Ukrajinu, do Jordánska, Austrálie a na Nový Zéland, do Namibie a Zambie.

z kraje

Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš

Ředitelství silnic a dálnic ČR se chystá rozšířit jeden z nejfrekventovanějších úseků v zemi. Jde o třicet kilometrů dálnice D1 u Brna, mezi sjezdy na Kývalku a Holubice. K dnešním čtyřem pruhům mají přibýt dva. Silničáři si kvůli změně nově objednali u projektantů…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].