Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Butiky, Letná • Autor: Matěj Stránský
Butiky, Letná • Autor: Matěj Stránský

DŮM

FASHION WEEK

Butiky, Letná • Autor: Matěj Stránský
Butiky, Letná • Autor: Matěj Stránský

Děti šly do školy, spadl první list a se stejnou pravidelností začala nová módní sezona. V Praze tak proběhl týden módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week SS18. Přinesl mimo jiné dva nové obchody a dva nové interiéry. Oba jsou minimalistické a oba těží z přirozené krásy domů na pražské Letné. V jednom se prodávají městské batohy návrhářky Alex Monhart a visí na panelech z plechu, osvěcuje je industriální světlo zářivek. Interiér navrhla architektka Monika Fišerová. Druhý je bílý, světlo je měkké a doplňuje ho paravan s motivem pralesa. Prodává se tu ručně šité luxusní krajkové prádlo návrhářky Terezy Vu.

ČLOVĚK

„Puntí sestřih the best.“

Komentář na Instagramu týkající se psíka herečky Kateřiny Hrachovcové, který se na fashion weeku objevil s kohoutem na páteři. Instagram se totiž minulý týden zaplnil outfity s hashtagem #mbpfw a nesčetnými komplimenty. Tahle sociální síť má módu ráda.

VĚC

LETIŠTĚ A DŽÍNOVINA

Minulou sezonu si zahraniční novináři všimli, že Praha je rájem džínoviny. Své k tomu letos dodal i návrhář Jan Černý se svými „džínskami“. Jsou to vlastně dvě bundy sepnuté k sobě a je to odkaz na trik z letadla: když nemáte dost místa v zavazadle, vezmete si na sebe dvě bundy. Celou kolekci inspirovalo právě letiště a odpozorované příběhy: byli…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].