Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Více vousů a méně holení

foto Profimedia.cz • Autor: Profimedia.cz
foto Profimedia.cz • Autor: Profimedia.cz

Kdyby nám generální z Procter & Gamble zavolal dřív, nemusel se teď tak divit. Na konci ledna zveřejnila tato firma hospodářské výsledky a vyplývá z nich značný pokles prodeje holítek a holicích přípravků Gillette, největší a nejznámější značky s holením, kterou vlastní právě tento kosmetický koncern. My jsme to ovšem říkali už dávno: muži se prostě neholí, protože si pak připadají víc jako muži. Což nechceme komentovat. Generálního hlavně zajímalo, proč si nekupují ty jeho žiletky. Jak kdo, zjistili jsme.

Zaprvé jsou tu hipsteři, kteří si nechali narůst plnovousy. Nezajímá je holení, ale fotit se mobilem a zavrhovat globální kapitalismus. Mají hodně řečí a nejméně jednu přítelkyni, jež jim na vousy maže kondicionér – kosmetika na plnovousy je na rozdíl od holítek slibně se rozvíjející odvětví. Vousáči si natírají různé vodičky a olejíčky na to, co jim roste na bradě, a ať už je to cokoli, doufají, že to bude lesklejší, hebčí a přítelkyním příjemnější.

Pak jsou tu prima taťkové zvaní angrešti. Ve volném čase se věnují opravám automobilu a rodinným výletům a na pustý ostrov by si vzali lego. Holí se jen jednou za týden, a to nastejno lebku i bradu, protože symetrie je uklidňuje. V čase ušetřeném za každodenní holení radši spraví doma kohoutek, za což jim manželka řekne šikulko.

Pak tu máme extrémní adventuristy. Vždycky když se chtějí oholit, něco jim do toho…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].