Petr Ocknecht (37) je propagátorem a průkopníkem entomofágie – na degustacích připravuje cvrčky, šváby či třeba moučné červy coby alternativu k běžnému jídelníčku. „Nejtěžší je překonat odpor. Pak ale zjistíte, že třeba termiti chutnají po oříškách, housenky soumračníků jako výtečné škvarky a mouční červi jsou lepší než grahamový chléb,“ líčí chuťové přednosti vybraných druhů hmyzí šéfkuchař.
↓ INZERCE



Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.
Online přístup ke všem článkům a archivu
Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc
Mohlo by vás zajímat
1 hodina 41 minut
Si, Putin a Kim na vojenské přehlídce v Pekingu. O čem Čína sní a čeho se bojí?
Štěpán Sedláček3. 9. 2025