foto Archiv
foto Archiv • Autor: Archiv

Všechno se páří se vším. Jistě, právě začalo jaro, ale tohle je tedy divočina. Výsledkem jsou ovšem mláďátka, jaká tu ještě nebyla. Cronut, townie, icecake a tak dále. Trochu divná jména, u mláďátek se to ale snese. Hlavně že jsou sladká. A to tedy jsou – jsou to totiž dezerty. Takzvané dezerty hybridní, miláčci globálních foodies (gurmánů).

Celé tohle divoké křížení začalo již před rokem v trendy pekárně v newyorském Soho. Cukrář Dominique Ansel tu vytvořil své prvotřídní těsto na croissanty a z něj – donut. I s dírou uprostřed. Naplnil jej krémem a polil cukrovou polevou. Svět v úžasu ztichl a zrodil se cronut. Foodies stáli před pekárnou od šesti od rána jako fronta na banány, překupníci pak cronuty přeprodávali na černém trhu za čtyřicet dolarů kus, byly vyhlášeny vynálezem roku 2013 podle magazínu Time. Pekař Ansel dal hybrid registrovat, takže je to teď Cronut® a napodobování není povoleno, ale rychle ho následovali další kříženci.

24. - 30. března, č. 13/2014
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

24. - 30. března, č. 13/2014
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 44 článkům z tohoto vydání.
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na opravy@respekt.cz.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.

Karolína Vránková

redaktorka

vrankova_s.jpg
Přečtěte si více článků od tohoto autora/autorky. Napsal/a jich celkem 1293

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte