Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Taková nenormální rodinka

Cenu Emmy opět získal komediální seriál Modern Family

Snad za každým druhým oceňovaným seriálem dnes stojí aspoň jeden hlavní tvůrce, kterému je kolem padesátky, v  oboru se pohybuje roky a má za sebou řadu zkrachovalých projektů. Tak to chodí; na jeden hit připadá hrst titulů, které skončily u pilotního dílu nebo je stanice odstřelila po první sezoně. V  případě Takové moderní rodinky, která před týdnem potřetí za sebou vyhrála cenu Emmy v  kategorii komediálních seriálů, je tím producentským veteránem Steven Levitan. Převážně na jeho vrub jde to, co je na seriálu tak neodolatelně pozitivní.

Objevil se na stanici ABC v roce 2009 a má ukazovat, jak se běžná americká rodina 21. století nemilosrdně míjí s protestantskou představou o tradičních rodinných hodnotách. Televizní klan tvoří tři vzájemně propletené domácnosti: patriarcha rodu Jay žije s druhou a výrazně mladší kolumbijskou ženou Glorií a jejím synem Mannym, Jayova dcera Claire má manžela a tři děti a Jayův syn Mitchell se svým partnerem vychovává adoptovanou vietnamskou holčičku. Jako byste vzali nejsilnější americké minority a udělali podle nich novou verzi vtipu o rabínovi, katolickém knězi a právníkovi.

Ten výběr je samozřejmě vědomý. Byl by nesmysl předpokládat, že zkušeným tvůrcům nedojde, jaký liberální dream team dávají dohromady. Jejich moderní rodince neschází kontakt s realitou, ale pravděpodobnost. Je nepravděpodobné, že by se v jedné…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].