Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial: Respekt na dotek

Není to tak dlouho, co jsme na těchto stránkách představovali nový fenomén jménem iPad. Zmiňovali jsme i fakt, že je to průlomový vynález pro tištěná média, protože znamená novou cestu ke čtenáři. Od tohoto týdne můžete sami posoudit, jak tato nová technologie sluší Respektu, popřípadě jak Respekt sluší této technologii.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Řada čtenářů nás už dlouho žádala, abychom připravili aplikaci pro iPad. Rozhodli jsme se však věc neuspěchat a raději pořádně připravit podobu časopisu, která bude ušita iPadu na míru. Pouhé překlopení obsahu je sice levnější a rychlejší, ale přišlo nám, že vlastně popírá technologický vývoj.

iPad přináší možnosti, které tu dosud nebyly. Mimo jiné si díky němu budete moci Respekt číst už v neděli a dostanete ho ve stejnou chvíli (a za stejnou cenu) ať už v Brně či třeba v New Yorku. Jinými slovy je jedno, kde na této planetě budete ťukat do svého přístroje, jen když bude k dispozici připojení k internetu. iPad také propojuje výhody tištěného média a internetu, takže můžete sledovat videa nebo si prohlížet fotogalerie, které byly dosud k dispozici jen na www.respekt.cz. Do vaší čtečky si rovněž můžete stáhnout naše každodenní sloupky či sledovat Respekt DJ.

Rovnou přiznáváme, že si řadu možností budeme postupně „osahávat“. Většina světových médií teprve hledá optimální model, protože je hned několik faktorů, které se vzájemně ovlivňují, nebo dokonce popírají. Co všechno se má v aplikaci hýbat, mluvit či jinak projevovat? Kdy to ještě čtenáře baví a kdy jej to už ruší? Kolik dat by jednotlivé číslo mělo mít, aby se rychle stahovalo? Anebo to není podstatné?

Právě z důvodu, že se s aplikací teprve sžíváme, a proto, že chceme, abyste měli čas se s ní sžít i vy, bude po tři měsíce Respekt na iPadu zdarma.

Už toto aktuální číslo máte možnost si stáhnout v App Store a posoudit výsledek naší práce, z níž máme obrovskou radost. Budeme doufat, že potěší i vás, a uvítáme jakékoli postřehy, které zasílejte na [email protected].

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,
inspirativní čtení vám přeje

Erik Tabery

Aplikaci iPad si můžete prohlédnout v tomto videoklipu.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].