Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Audit Jana Macháčka, Politika

Mistři krizové komunikace

Jan Macháček • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Jan Macháček • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

Když jsem se tak rozhlížel po minulosti poslance Jaroslava Škárky (VV), zaujalo mne, že před vstupem do parlamentu šéfoval počítačové redakci nakladatelství Grada. Při kliknutí na nakladatelství Grada vybafne na prvním místě kniha Vojtěcha Bednáře Mediální komunikace pro management. V upoutávce se pak praví: „Kniha radí, co dělat, když chcete oslovit novináře, jak se na komunikaci s nimi připravit, jak odpovídat na otázky. Věnuje se i krizové komunikaci – pomůže v situacích, kdy vás média prezentují ve špatném světle, osvětlí postupy, když vás média ignorují. Díky ní se budete umět bránit chybám, odrážet útoky a být partnery novinářů.“ Pod svícnem největší tma? Nebo kozel zahradníkem?

 Všichni se teď přísně tážou, zda poslanci VV, kteří dostali od Bárty finanční dary, je také řádně zdanili. Sluší se asi připomenout, že nikdo tak dramaticky nevolal po zdanění požitků ze slavné toskánské aféry, například. Přitom takové zapůjčení jachty na týden – to jsou také statisíce.

 Kolegyně Zlámalová z Lidových novin napsala v článku o Portugalsku, že bankéře v zemích na periferii EU „svedlo euro“ ke špatným obchodům. Tohle snad už bylo vysvětleno mnohokrát. Svedla české bankéře v 90. letech ke špatným úvěrům koruna? Může česká koruna za problémy Bruntálska a Broumovska? Mohl za americký průšvih s hypotékami dolar? Bankéři jsou od toho, aby jim příliš levné peníze přišly…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].