Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Od věci

Letos si budeme lízat rány

Marie Svobodová nenabízí své astrologické služby veřejnosti, ale v širokém okruhu přátel se její horoskopy vysoce cení. Vystudovaná socioložka, učitelka jógy a také životní partnerka filozofa Zdeňka Neubauera říká, že hvězdy nám letos budou přát. Měly by příznivě ovlivnit i českou politiku.

Jaký bude rok 2011?

Podle čínské astrologie byl ten loňský rokem tygra, vyčerpávající a dramatický čas, jako když se perou šelmy. Nastupující rok králíka by měl být pravým opakem. Budeme si lízat rány, které jsme utržili, a dávat domov do pořádku. Králík přináší spokojený, klidný rok a potřebnou úlevu. Vede k dialogu a konstruktivním řešením. V naší zemi se to projeví o to silněji, že ji bude ovlivňovat i Saturn, planeta, která symbolizuje řád a budování nového domu.

Zní to spíš jako zbožné přání…

Ve hvězdách to takhle stojí. Neznamená to ale, že život bude snadný. Zvlášť politiky čeká obtížná doba, protože hvězdy je budou nutit učit se spolupráci, odpovědnosti, a ne skandalizování protivníka. Zvláště dny mezi 26. a 30. červnem vycházejí jako velmi náročné, až krizové, v nich by se měly odehrát zásadní kroky k nápravě země.

Takže Nečasova vláda vydrží?

Měla by. I když to nebude lehké.

Jak konkrétní věci dokážete z hvězd vlastně vyčíst?

Byli u nás astrologové, kteří uměli říct – ve středu odpoledne v půl páté vám na Václaváku ukradnou zelenou kabelku. A stalo se to. Mě navštívil jeden známý indolog a chtěl znát předpověď pro svou nadcházející cestu do Indie. Upozornila jsme ho na dva kritické dny, kdy by mohl být okraden. On, ač docent z univerzity, hvězdám naprosto věřil, takže si v…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 49 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].