Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika

Osm týdnů do voleb

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Kouzlo nechtěného
Občanští demokraté mají inzerát, na kterém jsou tři holohlaví muži s výrazy mafiánů, které zdobí různé řetězy, prsteny, alkohol a kdo ví co ještě. ODS tak varuje před povaleči, jimž prý program ČSSD umožní i nadále zneužívat systém. Vždy, když vidím ten snímek, tak se mi nevybaví lenoši, nýbrž kongres ODS a velrybáři v čele s Patrikem Oulickým (ano, to je ten z už legendární fotky LN, kde drží paklík pětitisícovek), kteří jako by z oka vypadli těm povalečům z inzerátu. Anebo ODS chtěla ušetřit za fotografa a snímek vznikl na jejím kongresu?

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Přituhuje

Deník Blesk přišel s tím, že Paroubkovi si v novém bydlení zařizují výtah. Ukázalo se to jako nepřesná informace, ale hlavně: co kdyby ano, copak se nemůže svézt? Co by média dělala bez Paroubka? Stejně šokující bylo odhalení iDNES: server zjistil, že na předvolebních billboardech TOP 09, kde je „rentgenový“ snímek

Karla Schwarzenberga

, není ve skutečnosti předseda TOP 09. Vždyť jde o nadsázku, tak komu to vadí? Navíc znalci dýmek už na první pohled poznali, že to není on.

Kde je humor?
První duben přinesl řadu rádoby vtipných tiskových zpráv od politických stran. V té od Strany zelených se píše: „Dopoledne oznámil Jiří Paroubek, že s okamžitou platností propustil svého poradce Jaroslava Tvrdíka. ‚Měl za úkol koupit všechny předvolební průzkumy a selhal. Před pár lety potopil České aerolinie a dnes to samé zkouší s ČSSD,‛‘ prohlásil Paroubek.“ Takže nejen média – ani u politických stran není jasné, co by dělaly bez Paroubka.

Velikonoční debata
Sociální demokraté se rozčílili, že Petr Nečas odmítl jít o Velikonocích do televizní debaty s jejich předsedou. Nečas připomněl, že jako věřící člověk se chce v tu dobu věnovat něčemu jinému než politice. „I Jiří Paroubek si jako křesťan dokáže představit příjemnější trávení Velikonoc než diskusí s Petrem Nečasem,“ stálo v tiskové zprávě ČSSD. „Zvláště pokud ten již dopředu avizuje, že se chce v debatě hádat. Paroubek deklaruje, že se v debatě hádat nechce.“ Krásné. Co bychom my všichni dělali bez Jiřího Paroubka?

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 14/2010 pod titulkem Osm týdnů do voleb