Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Hudba

Devatenácté album kapely, která svůj tvrdý rock podává melodicky i s amatérskou špínou za nehty: tentokrát v solidní stylové tříšti. 23. září hrají v pražské Akropoli, na prosinec spolu s Mikem Pattonem vybírají program festivalu All Tomorrows Parties.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Archiv • Autor: Respekt
Autor fotografie: Archiv • Autor: Respekt

Lykke Li: Youth Novels

LL Recordings / WEA

Křehce upřímná i loutkářsky manipulativní Švédka patří k hvězdám letošního léta. Lze ji pokládat za lyričku ráže Feist, dokud nerozeznáme slova „Pro tebe roztáhnu nohy (…) protože tě miluju – tak trochu“. Klip přímo navazuje na styl Roye Anderssona (Ty, který žiješ).

The Tchendos: Kill Death

Mr. Cucumber

Po pauze se vrací taneční spolek, který před časem proslavila připomínka holocaustu Nedovedu pochopit. Dnes se Tchendos dotýkají Tibetu, alkoholismu i čisté zábavy. Album je zdarma ke stažení na webu, zájemci o fyzický kompakt dostávají jako prémii něco na zub ze sýrařství Cheesy.

Wynton Marsalis & Willie Nelson: Two Men With The Blues

Blue Note / EMI

Koncert trumpetisty s bluesmanem má v sobě unavenou upřímnost, souhru armstrongovského komba i tvrdohlavé duely, kdy čistě bluesovému Nelsonovi hází Marsalis pod nohy klacky syrových jazzových sól. Americké superstar zpívají „mám v kapse díru“ způsobem, který nenaštve.

Melvins: Nude With Boots

Ipecac / Day After

Devatenácté album kapely, která svůj tvrdý rock podává melodicky i s amatérskou špínou za nehty: tentokrát v solidní stylové tříšti. 23. září hrají v pražské Akropoli, na prosinec spolu s Mikem Pattonem vybírají program festivalu All Tomorrows Parties.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].