Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Palestinský citronový háj a izraelský ministr obrany jsou smrtelnou kombinací. Přinejmenším pro stromy. Vdova Salma Zidaneová bydlí sama v palestinské vesnici na západním břehu Jordánu, její citroníky hraničí přímo s izraelským územím.

Citroníky

Palestinský citronový háj a izraelský ministr obrany jsou smrtelnou kombinací. Přinejmenším pro stromy. Vdova Salma Zidaneová bydlí sama v palestinské vesnici na západním břehu Jordánu, její citroníky hraničí přímo s izraelským územím. Háj, dědictví mnoha generací, zajišťuje nejen její živobytí, ale je i součástí rodinné historie. Jednoho dne se nastěhuje prominentní soused: izraelský ministr obrany Navon. Jeden pohled agenta Mossadu stačí, aby bylo rozhodnuto: stromy představují bezpečnostní riziko, neboť v houštině se mohou ukrývat teroristé. Citroníky musejí zmizet. Jenže Salma je odhodlána stromy zachránit. Vydá se na soudní maraton všemi instancemi až k izraelskému Nejvyššímu soudu. Jenže Salma je odhodlána stromy zachránit. Vydá se na soudní maraton všemi instancemi až k izraelskému Nejvyššímu soudu.

ANGELAROGNER.BLOG.RESPEKT.CZ

Diskriminovaný otec píše VZP

Naše dcera chodí na plavání. VZP na plavání dětí přispívá. Na to plavání chodí s dcerkou poslední měsíce manžel. Je tedy logické, že o příspěvek na plavání žádal on. A narazil – příspěvek není pro otce, je jen pro matky. Rozzlobený tatínek se VZP zeptal, proč je diskriminován. Text v článku je nijak neupravená korespondence mezi manželem a mluvčím VZP. Stojí za přečtení.

KOSKOVATRISKOVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Brokenleg

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].