Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Příštích 7 dní

V pondělí 7. července se sejdou světoví lídři na třídenním summitu G 8 v japonském Toyaku, kde mají debatovat o světové ekonomice, ekologii a změnách klimatu, vývoji v Africe a jiných naléhavých problémech. Státy G 8 byly zároveň kritizovány za nedodržování Kjótského protokolu.

SUMMIT G 8

V pondělí 7. července se sejdou světoví lídři na třídenním summitu G 8 v japonském Toyaku, kde mají debatovat o světové ekonomice, ekologii a změnách klimatu, vývoji v Africe a jiných naléhavých problémech. Státy G 8 byly zároveň kritizovány za nedodržování Kjótského protokolu.

AMERICKÁ MINISTRYNĚ CONDOLEEZZA RICEOVÁ V PRAZE

V úterý 8. července přijede do Prahy ministryně zahraničí USA Condoleezza Riceová, aby zde podepsala dlouho očekávanou smlouvu o radaru. Odpůrci raketové základny už oznámili, že na dobu návštěvy ministryně připravují demonstrace.

Kromě smlouvy o radaru se chystá také podpis rámcové dohody o vědecké a průmyslové spolupráci mezi Českou republikou a Spojenými státy. Pro Česko znamená smlouva především to, že se dostane ke špičkovým technologiím a poznatkům a do české vědy by měly díky spolupráci plynout také peníze.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].