Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Přeběhlý rozum

Jiří Wolf oznámil veřejnosti, že Jiří Paroubek je vyděrač. Kritici praktik šéfa socialistů, ke kterým patří i tento list, by měli zaplesat: Vždyť jsme vám to vždycky říkali. Jenže každá kritika má stát na pevných nohou, tedy argumentech, ale v tomto případě jsou až příliš vratké.

Jiří Wolf oznámil veřejnosti, že Jiří Paroubek je vyděrač. Kritici praktik šéfa socialistů, ke kterým patří i tento list, by měli zaplesat: Vždyť jsme vám to vždycky říkali. Jenže každá kritika má stát na pevných nohou, tedy argumentech, ale v tomto případě jsou až příliš vratké.

Postup pana Wolfa je od první vteřiny nedůvěryhodný. Prý odešel od ČSSD proto, aby skončily nevybíravé útoky, kterými ho jeho kolegové zasypávali. Nejenže dodnes nevíme, jaké útoky to měly být, že roztřesou kolena zralého muže, ale zároveň nedává logiku myšlenka, že když vystoupí ze strany, tak útoky utichnou. Pochopitelně se, aspoň prostřednictvím médií, stal pravý opak.

Pak se v tisku objevila informace, že Wolf zřejmě někde prošustroval pár milionů korun. A poslanec Wolf okamžitě oznámil: To je akce Paroubka. On mě už dlouho vydíral, že pokud nebudu během prezidentské volby pro Švejnara, tak tuhle informaci zveřejní.

Tady je nejvíce „ale“. 1. Wolf nikdy ani nenaznačil, že by byl proti Švejnarovi, proč by tedy zrovna jeho měl Paroubek vydírat? 2. Pokud skutečně chtěl hlasovat pro Klause, a nakonec se rozhodl pro Švejnara, potom by se měl vzdát mandátu, protože se nechal vydíráním zastrašit. Zároveň tím potvrdil, že se dopustil něčeho nekalého, protože se bál odhalení. 3. Pokud bod dvě neplatí, protože poslanec tvrdí, že nic nezákonného neudělal, proč by se tedy bál zveřejnění? 4. A jestli se ho bál, tak proč jen v lednu, a ne v červnu, kdy vystoupil z ČSSD? Musel přece vědět, že se „vyděrač“ bude chtít pomstít a vše zveřejní. 5. Proč vydírání nenahlásil v době, kdy se odehrávalo, policii? 6. Proč se nepřidal k poslanci Snítilému, který také kritizoval během prezidentské volby ČSSD? Ne, dokud poslanec Wolf nepřijde s něčím přesvědčivějším, je třeba věřit Paroubkovi, že je to lež.

Šéf socialistů má ale jednu nevýhodu. Jeho razantní styl, který odmítá jakoukoli opozici uvnitř strany, kladení důrazu na sílu a nekompromisnost možná funguje na část méně vzdělaných voličů. Má však za následek i to, že pak jsou lidé mnohem ochotnější uvěřit, že se dopouští i těchto nekalých praktik.

Proč Wolf útočí na Paroubka? Znovuobjevený poslanec si posteskl, že se mu stýská po časech šéfování Miloše Zemana, kdy bylo vše milé a otevřené. Těžko šlo o náhodnou poznámku, vždyť přišla ve chvíli, kdy Zeman usiluje o comeback. Wolfovi je však třeba za připomenutí těch časů poděkovat, vždyť to byla éra, kdy Miroslav Šlouf a jeho tým prokazatelně vydírali, zastrašovali či spolupracovali s podsvětím. Takže díky za indicii.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].