Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

On-line rozhovor s redaktorem a novinářem Janem Rejžkem

On-line rozhovor s redaktorem a novinářem Janem Rejžkem

Jaký máte názor na Topolánkovo ocenění bratrů Mašínů?

Snad poprvé v něčem s Topolánkem souhlasím.

Co říkáte lidem kritizujícím Hutku za jeho píseň Udavač z Těšína?

Kritizuji ho také, ta píseň je prvoplánově blbá.

Tachecí byla ředitelkou Radiožurnálu a Bobošíková chce být ředitelkou České televize. Také v tom vidíte paralelu?

Jules V.

Paralelu mezi Tachecí a Bobošíkovou moc nenacházím, akorát že jsou obě ženské. Za tou první je tak či onak kus novinářské práce, za Bobošíkovou nic, o to je její ambicióznost nebezpečnější.

Kdybyste mohl hlasovat – Clintonová, nebo Obama? Švejnar, nebo Klaus? Vratné lahve, nebo Tajnosti?

Milan

Oba dva a kterýkoliv z nich případně jako viceprezident (ka). Mám vždycky radši lahve než tajnosti…

Co říká kritik Jan Rejžek na české skupiny Znouzectnost, N.V.U., Krucipüsk, Tleskač, Nahoru po schodišti dolů…? Jaký máte nejotřesnější kulturní zážitek z roku 2007 (rozhlas, TV, hudba, divadlo, film…) A jaký nejotřesnější zážitek z 2007 v oblasti mimo kulturu? Kaplického Národní knihovna na Letné, nebo raději Národní fotbalový stadion tamtéž? Můžete prozradit vaše pocity při sledování TV přenosu z volby českého prezidenta?

Pišta Hufnágl

Kritik říká, že je nezná, navíc už dávno není hudebním kritikem, jak si pořád myslí nostalgici z časů dávné Melodie, a píše zvláště do LN o tom, co ho baví víc, třeba i o fotbale. Proboha! Možnosti publikování kvalitní kritiky jsou neporovnatelně lepší než za bolševika, člověče! Nejotřesnější zážitek? Asi ty písňové trapné agitky Vyčítala, Parkanové a Hutky a mimo kulturu každý pohled na drzý naobědvaný ksicht Vojtěcha Filipa a jeho soudruhů.

Stopro knihovna! A Národní Košťálův stadion nejlépe na Kubě. Už jsem to říkal pro MF Dnes, ještě nezačala Matějská a už tu byl Palác hrůzy.

Měla by být KSČ zakázána?

Jules V.

Zákaz KSČ je téma na knihu, a ne na aforismus. Kdo někdy nahlédl do Haló novin, ví, jaký slovník se tam používá a jaké ideály či revoluční metody vyznávají, viz poslední přihlášení se k odkazu února. Pro to všechno bych ji zakázal i teď, nikdy není pozdě.

Co se vám – skrze některý váš článek nebo pořad – podařilo změnit?

Alena Marysková

Do hlav čtenářů nevidím, něco snad jo. Ale konkrétně – odstoupení pohotovostní mlátičky Pavla Přibyla z funkce šéfa Grossova sekretariátu.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 12/2008 pod titulkem On-line rozhovor s redaktorem a novinářem Janem Rejžkem