Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Krtek zahradníkem

Přišlo první varování, navíc z nečekané strany. Není to tak dlouho, co jsme psali zpravodajské texty a komentáře o návratu podnikatele Antonína Charouze na výsluní.

Přišlo první varování, navíc z nečekané strany. Není to tak dlouho, co jsme psali zpravodajské texty a komentáře o návratu podnikatele Antonína Charouze na výsluní. Stalo se to díky kontaktům na pražskou ODS, se kterou chce stavět nesmyslné závodiště pro formule a již nezajímá, nebo naopak láká, že jde o známého tuneláře (jeho miliardové „obchody“ v Komerční bance jsme všichni zaplatili ze své kapsy).

A co se minulý týden nestalo – šéfem Rady České televize, která má dohlížet na hospodaření a garantovat nezávislost této veřejnoprávní instituce, se stal Jiří Baumruk. I on stál daňové poplatníky dost peněz – i když tentokrát šlo o banální miliony – a to kvůli nevýhodným smlouvám, které kdysi coby šéfredaktor sportu podepsal, hádejte s kým.

Ano, s panem Charouzem, který jej navíc, poté co dostal právě za nevýhodné smlouvy výpověď z ČT, zaměstnal. A od něhož si pan Baumruk posléze pořídil vilu s pozemkem.

Buďto jsou radní, kteří si Baumruka zvolili za šéfa, naprosto nekompetentní, anebo jsme svědky kroku k ovládnutí nezávislé televize. Obojí je zlé. A každopádně - Charouz se vrací, takže pozor na kasu!

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 5/2007 pod titulkem Krtek zahradníkem