Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Zmenšuje se planeta a scvrkává se čas. Anebo naopak, naše vědomí se šíleným tempem rozšiřuje a do hlubin času nahlížíme stále silnějším dalekohledem.
Tak by se dalo stručně popsat poselství tohoto vydání Respektu.

Zmenšuje se planeta a scvrkává se čas. Anebo naopak, naše vědomí se šíleným tempem rozšiřuje a do hlubin času nahlížíme stále silnějším dalekohledem.

Tak by se dalo stručně popsat poselství tohoto vydání Respektu. Jeho jádrem je téma internetové revoluce a nové globální říše, která funguje na principu komunikace a spolupráce milionů lidí. Otázce, zda je tato zázračná schopnost lidských bytostí nezištně spolupracovat darem od Boha, či výsledkem evoluce, se věnujeme v rubrice Civilizace.

Jak má člověk v této vichřici informací naložit se svou duší a proč je vůbec na světě? „Aby pečoval o své vědomí. Aby byl svobodný,“ odpovídá ve velkém rozhovoru šamanka Katarína Hrčková. Českou politiku, jíž se věnují první stránky Respektu, vidí šamanka jasně: „Je legrační, že teprve opravdu silný vítr donutil politiky po 230 dnech dohadů, aby začali vládnout.“

Vážené dámy a pánové,

příjemné čtení vám přeje

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 5/2007 pod titulkem Editorial