Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Výběr z webu

Přežíráme se

Současný svět vybízí k přecpávání se vším možným. A my tuto nabídku vděčně přijímáme.

Současný svět vybízí k přecpávání se vším možným. A my tuto nabídku vděčně přijímáme.

MAREK.BLOG.RESPEKT.CZ

Rekreanti to znají: polopenze, tedy snídaně a večeře (přes den se Češky a Moravanky přes veškerá varování dermatologů grilují na prudkém slunci u vody a živí se jen kafíčkem nebo ovocem), v přímořských letoviscích stále častěji vypadá zdánlivě velmi moderně, tedy ve formě tzv. švédských stolů. Každý si nabírá tolik jídla v tolika druzích, kolik snese.

Strávili jsme týden v Chorvatsku, na Istrii. Moc nám tam chutnalo, což o to. Jen při pohledu na ty obrovské porce, složené ze všeho, co nabízeli, srdce ekologicky uvažujícího člověka krvácelo. Zvláště davy dvanácti až patnáctiletých kluků z různých sportovních oddílů z Maďarska, Německa, Itálie či Čech a Slovenska se chovaly jako kobylky ve stylu po nás potopa.

Hoši si ráno nandávali kopce míchaných vajíček s malými párečky a několika krajíčky chleba, aby to završili kopci palačinek s čokoládou. Večer pak chodili s talíři přeplněnými několika druhy pizzy (když byla změna, tak u nich vítězil a nejrychleji zmizel řízek s bramborovým salátem), aby to završili přeslazenými zákusky a obrovskými porcemi několika druhů zmrzliny.

Přiznám se, že ani já jsem neodolal a mé talíře se podobaly jídelnímu lístku: vždy nejméně tři nebo čtyři vzorky různých jídel plus nezbytná miska s několika druhy zeleninových salátů. Přítomné dámy…

200728-vobr-01_obalka_velka.gif
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 49 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

200728-vobr-01_obalka_velka.gif
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 49 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte