Často hledáte, jak…
Obálka vydání 10/2007
10/2007 • 4.–11. 3. 2007

2007/10

Editorial

Editorial

Martin M. Šimečka

Ponuře syrový je svět sexu na prodej. Číst text Jáchyma Topola, který přinášíme v rubrice Téma, je jako vstoupit do bludiště, v němž se kdysi dávno ztratily lidské duše a cestu ven už ani nehledají.

Domov

Připomeňme si

Ondřej Kundra

Oběť „zmanipulovaného soudu“, nebo „podvodník a organizátor vraždy“? Po několika měsících odkladů soudce brněnského krajského soudu Jaromír Papírník oznámil, že se tuto hádanku pokusí konečně rozlousknout.

Hledá se hokejová hala

Silvie Lauder, Anneke Hudalla

České předsednictví Evropské unie chystané na první půlrok 2009 dostává konkrétní obrysy. Minulou středu se totiž vláda shodla, co by ráda v čele EU prosazovala.

Léčba Intersparem

Tomáš Pavlíček

Rakouský obchodní řetězec Interspar to přehnal. Alespoň v očích zdejších agrárníků, kterým se nelíbí fakt, že místo od českých dodavatelů začal odebírat maso od rakouských.

Parkanová proti Topolánkovi

Jaroslav Spurný

Poslední jednání vlády bylo podle svědků rušné. Debatu ale nevzbudil mediálně slavný kšeft s gripeny, ale nenápadný papír s podpisem ministryně obrany Vlasty Parkanové.

Jeden den v životě

Jan Frídl

Ráno se probouzím pomalinku, opatrně. Slyším dveře koupelny, jak se pomalu zavírají, a mám slastný pocit, že ještě alespoň deset minut mohu v polospánku odpočívat, než odsud žena vyjde.

Radši tam nechoď

Kateřina Mahdalová

Ze státem povoleného experimentu známého jako domácí škola se po devíti letech stala jedna z metod, jak se vypořádat s neúspěchem při hledání přijatelné základní školy. Rozhodnout se učit doma není snadné. Stovky rodičů, kteří v Česku volí domácí školu, tvrdí, že se to vyplatí.