Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Konec nekonec Jana Kavana

Švédská televize si nemohla vybrat do svého pořadu o možné korupci při obchodu s gripeny příznačnějšího svědka než Jana Kavana.

Švédská televize si nemohla vybrat do svého pořadu o možné korupci při obchodu s gripeny příznačnějšího svědka než Jana Kavana. V Česku neexistuje až tak moc symbolů politické špíny a trapnosti, do kterých by nebyl namočen. Lhaní, udávání, opilství za volantem, manipulace s veřejnými zakázkami. Kavanovo svědectví je ale zároveň trochu kontraproduktivní – nikdo mu nevěří.

Možná i proto Švédové marně čekají na nějakou oficiální či neoficiální reakci české vlády na Kavanovo přiznání korupce. Bývalý ministr zahraničí je prostě nedůvěryhodný, ze všeho se vylže, nakonec má oficiální soudní glejt usvědčeného lháře.

Pokud jde o gripeny, budeme si muset počkat, co zjistí policie. S Janem Kavanem to nejprve vypadadalo na konec politické kariéry. Zřekli se ho místní sociální demokraté a předseda sněmovny Miloslav Vlček jej už nechce za svého poradce. Ale slovenský premiér Robert Fico před pár dny přiznal, že Kavan je jeho externí poradce a že se nemíní jeho služeb vzdát.

Kavan zase někoho přesvědčil o své nepostradatelnosti. Příjemná zpráva je, že ho už neexportujeme do New Yorku, ale na východ. To je správný směr, možná by se mohl hodit běloruskému diktátorovi Lukašenkovi.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 10/2007 pod titulkem Konec nekonec Jana Kavana