Často hledáte, jak…
Obálka vydání 11/2007
11/2007 • 11.–18. 3. 2007

2007/11

Domov

Před 10 lety

Respekt

„Kupředu levá“, jmenoval se před deseti lety hlavní komentář Respektu. Šlo o sociální demokraty a jejich očekávaný sjezd, podtitulek upřesňoval: „Bohumínský sjezd rozhodne o dalším směřování ČSSD“.

Rallye Ostropestřec

Tomáš Pavlíček, Vladimír Ševela

Zatímco Leonardo di Caprio si zvyšuje popularitu řízením toyoty s elektromotorem, česká celebrita Jiří Korn se rád fotografuje se svým černým benzinovým bumbrlíčkem zn. Jeep. Průkopníci alternativního automobilismu v tuzemsku jsou zatím „bezejmenní“.

Dobrý den v Čunkistánu

Tomáš Pavlíček

Straničtí kolegové ani koaliční partneři nic nezmůžou, dokud šéf lidovců sám neuzná, že jde o problém. Policie stíhá člena vlády vůbec poprvé v české historii. Přestože si dvě třetiny voličů přejí, aby za těchto okolností odešel z funkcí, jeho strana má jiný názor. Co ji k tomu vede?
Klíč k této otázce bylo možné hledat minulý týden v místnosti číslo 106 v Poslanecké sněmovně. Tam se sešlo širší vedení lidovců s jediným bodem programu: co dělat s aférou svého předsedy.

Proč tak riskovali kvůli Čunkovi?

Jaroslav Spurný

Až dosud mohl vzbuzovat Jiří Čunek s nejasným financováním svého majetku útrpné pousmání, to když si amatérským kličkováním akorát přitěžoval.

Jeden den v životě

Ladislav Švehla

Je čtvrtek. Za předchozí dny jsem už utahaný, tak jsem si malinko přispal. Budík mi zvoní ve tři deset. Jinak vstávám ve tři pět.

Zázračné řešení

Anneke Hudalla

Trochu sklíčenosti by člověk od šéfa Národní knihovny ČR přece jen čekal. Je to jen pár dnů, co britský architekt českého původu Jan Kaplický přesvědčil mezinárodní porotu o tom, že nová budova, kterou chce Národní knihovna do roku 2010 postavit na západním konci pražské Letenské pláně, sice nebude mít rohy, ale zato bude pokryta zelenavě třpytivou „kůží“. A na ředitele se od té doby valí problémy.