Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Ponuře syrový je svět sexu na prodej. Číst text Jáchyma Topola, který přinášíme v rubrice Téma, je jako vstoupit do bludiště, v němž se kdysi dávno ztratily lidské duše a cestu ven už ani nehledají.

Ponuře syrový je svět sexu na prodej. Číst text Jáchyma Topola, který přinášíme v rubrice Téma, je jako vstoupit do bludiště, v němž se kdysi dávno ztratily lidské duše a cestu ven už ani nehledají. Autor svým osobitým stylem zapsal, co v tomto bludišti viděl a slyšel. Potom si vzal na několik týdnů volno. Má na něj právo.

A ještě důležitá poznámka k jiné, mnohem příjemnější záležitosti. Jak víme, dějiny se jen zpětně zdají jako zákonité a pád komunistického režimu jako nevyhnutelný. Fantazie studentů středních škol, kteří se přihlásili do literární soutěže na téma ČSSR v roce 2006, byla obdivuhodná. Čtyři nejlepší texty vybrala porota Respektu a projektu Jeden svět na školách. Jména vítězů, jejichž práce najdete na naší webové stránce, jsou: Vratislav Maňák (1), Jan Geryk (2), Sára Foitová (3) a Adéle Zicháčková (3). Blahopřejeme.

Vážené dámy a pánové,

příjemné čtení Vám přeje

Martin M. Šimečka

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 10/2007 pod titulkem Editorial