Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Vavrek v temnotě české Mississippi

Pavel Trenze je brněnský strážník, kterému poslední červnový den parta výrostků zbila syna. Když se to pan Trenze dozvěděl, slíbil si, že násilníky najde.

Některé příběhy se dají v novinách najít zastrčené až vzadu v regionálních přílohách, přesto o Česku L. P. 2006 vypovídají víc než celý kongres ODS. Toto je jeden z nich.

Pavel Trenze je brněnský strážník, kterému poslední červnový den parta výrostků zbila syna. Když se to pan Trenze dozvěděl, slíbil si, že násilníky najde. Příští den přišel do služby a začal po městě hledat lidi, kteří by odpovídali popisu. Při pojížďce autem narazil na Milana Vavreka, čtrnáctiletého školáka jedné z brněnských škol, který se právě radoval ze začínajících prázdnin. Trenze měl pocit, že se trefil. Spolu se svým parťákem naložili Milana do auta a zamířili do lesa za město.

Tam spustili akci, kterou znají možná tak diváci pozdně nočních filmů. Povalili chlapce na zem, začali do něj kopat a křičet, ať se přizná a vyklopí i jména svých kompliců. Jenže Milan nevěděl k čemu a kopance snášel. Trenze proto vytáhl pistoli, opřel ji ležícímu chlapci o čelo a naprázdno cvakal kohoutkem. Když ani to nepomohlo, namířil mu zblízka do očí, a pak zabořil hlaveň i do otevřené pusy. A opět chvíle čekání a cvaknutí uzávěru naprázdno. Opět bez „úspěchu“. Jednu chvíli se Milan pokoušel utéci, druhý policajt Pavel Kypr ho ale chytil, znova hodil na zem a týrání pokračovalo, dokud strážníci rezignovaně neodjeli.

Chlapec pak svůj zážitek popsal státní policii. Trenze a Kypr zapírali, důkazy proti nim ale byly přesvědčivé. Jednak Milanova DNA na Trenzeho pistoli a pak…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].