Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Nechutný Zahradil

O Letech u Písku už bylo napsáno dost slov na to, aby měl člověk zábrany přidávat další. Ale věci běží tak, že mlčet nejde.
Tahanice o neonacistický „pomník“ obětem koncentráku v Letech dostala nadějnější kontury.

O Letech u Písku už bylo napsáno dost slov na to, aby měl člověk zábrany přidávat další. Ale věci běží tak, že mlčet nejde.

Tahanice o neonacistický „pomník“ obětem koncentráku v Letech dostala nadějnější kontury. To když Václav Havel minulý týden naplno prohlásil, že podíl na současném tyátru neonacistů má nynější prezident Václav Klaus, a totéž pak před evropskými poslanci zopakoval vládní zmocněnec Karel Holomek.

Jen strach z totálního znemožnění na světové scéně může zdejší popírače holocaustu à la Klaus odradit od jejich žonglování s „pracovními“ a „koncentračními“ tábory. Hloubku zasažení touto chorobou dokládá reakce Jana Zahradila. Ten Holomkův smutek nad zdejším pohrdáním oběťmi holocaustu (v němž zahynula valná část jeho rodiny) nazval „sprostým a podlým“ politickým útokem a pohrozil zmocněnci soudem o omluvu. Reakce politika, kterému nevadí hanobení zavražděných, ale umí vyhrožovat těm, kdo hájí jejich památku, stvrzuje, že stínový šéf diplomacie je špína chlap, jehož způsoby se kalily v zemanovských časech.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].