Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

A teď majáčky

Každá odvykací kúra bolí. Když se ale zvládne, bývá „nový“ život mnohem lepší než ten dřívější. Česká společnost je napadená návykem zvaným riskování za volantem, na který ročně umře 1200 lidí.

Každá odvykací kúra bolí. Když se ale zvládne, bývá „nový“ život mnohem lepší než ten dřívější. Česká společnost je napadená návykem zvaným riskování za volantem, na který ročně umře 1200 lidí. A teď má za sebou první týden léčby, která probíhá nečekaně dobře. Zbývá vydržet.

Bude to těžké a občas i trochu sranda. Jiří Korn je proti novému silničnímu zákonu, napsaly třeba internetové noviny iDnes. Proč? Má prý rád luxusní auta, je zvyklý jezdit rychle. A teď má přijít o řidičák? „Když jedu pomalu, nejsem soustředěný,“ hrozí popový idol 80. let. Jako by se stal Al Capone arbitrem zákona proti nošení zbraně. Mezi rozklepané narkomany bez dávky se hlásí další, začíná lobbování u politiků, kteří sami touhle závislostí trpí ve zvlášť nebezpečné, majáčkové formě.

Začíná tedy boj o veřejné mínění. Některá média zdůrazňují zachráněné životy (Mf Dnes), jiná policejní buzeraci (Lidové noviny). Paroubek a ODS slibují změnu, názor veřejnosti a chování řidičů ale rozhodnou. Pokud totiž zákon skutečně zachrání každý měsíc desítky životů, budou ho politikové vracet do starých kolejí opravdu těžko. Na pořadu dne bude spíš jiná debata: jak obhájit funkcionářské majáčky v čase, kdy na všechny ostatní dopadá policejní přísnost.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].