Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

Proč jezdí vědci na konference

Největší světové kapacity tu mluví o nikdy nepublikovaných slepých uličkách, do nichž jejich bádání dospělo.Chcete se aktivně zúčastnit vědecké konference v nějakém turisticky atraktivním místě, třeba v Orlandu na Floridě?

Největší světové kapacity tu mluví o nikdy nepublikovaných slepých uličkách, do nichž jejich bádání dospělo. Chcete se aktivně zúčastnit vědecké konference v nějakém turisticky atraktivním místě, třeba v Orlandu na Floridě? A nemáte zrovna nic zajímavého, o čem byste mohli referovat, nebo dokonce vůbec nejste vědcem? Žádný problém, stačí si na síti vyhledat program SCIgen, který vám automaticky vygeneruje nesmyslný, ale formálně správný vědecký příspěvek. Budou v něm i grafy a citace odborné literatury. Pak už jej pouze zašlete organizátorům konference (kteří jej stejně nebudou číst), zaplatíte registrační poplatek a můžete jet.

Touto cestou se alespoň loni vydali tři postgraduální studenti z massachusettské techniky (MIT) Jeremy Stribling, Dan Aguayo a Max Krohn. Program SCIgen, generující gramaticky správné, vědecky se tvářící, ale smysl postrádající příspěvky v oboru počítačové vědy, je právě jejich dítětem. Vytvořili pomocí něj text, který pak byl skutečně přijat na konferenci s honosným názvem „Světová multikonference o systemice, kybernetice a informatice 2005“. Nebýt toho, že se studenti svým úspěchem předčasně pochlubili v médiích a následně byli z konference vyloučeni, mohli svůj nesmysl prezentovat na jejím fóru. Chlapci se ale nevzdali, do Orlanda stejně přijeli a příspěvek přednesli v rámci privátního happeningu přímo v dějišti konference.

Rozruch u pumpy

Potvrdili tedy američtí…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].