Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Když Jiří Paroubek na vysvětlenou svého rozhodnutí spolupracovat s komunisty oznámil, že bude schvalovat potřebné zákony třeba s Marťany, dalo se to brát jako vtip. Pak ale Mirek Topolánek označil za Marťana každého, kdo připouští možnost velké koalice, a vyzval tyto obyvatele Marsu, aby z jeho strany odešli. Zdá se, že mimozemšťané se do Česka tlačí a už jsou opravdu všude.

Dokonce na to už zareagoval i Hollywood: na české ministerstvo zahraničí přišla žádost od filmové společnosti Warner Bros., jestli by mohla na naší ambasádě ve Washingtonu natáčet Nicole Kidmanová sci-fi o tom, jak Zemi obsadili Marťané. Ve filmu mají důležitou roli i české státní symboly – první mimozemšťan se totiž podle scénáře má vyklubat z českého velvyslance.

Svobodův úřad ještě neví, jestli natáčení zakáže či povolí, ale to je v tuto chvíli jedno. Pravda je, že Česku v blízké budoucnosti nehrozí ani tak Marťané, jako spíše komunisté. I když to vlastně souvisí, protože se Marsu říká rudá planeta. Možná, že jen tamní obyvatelé přiletěli pro své ztracené rudé soudruhy. Pokud je tomu tak, vítejte, Marťané. A vezměte si je všechny s sebou domů. Hlavně to stihněte do června, kdy nás čekají parlamentní volby. Bude to k oboustranné spokojenosti – pozemšťané si s komunisty nevědí rady a Vojtěchu Filipovi se konečně splní sen a bude mít vlastní planetu, a to bez lustračního zákona.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].