Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Na vysvětlenou k Tornádo Lue

Nejde vlastně o nic důležitého, jen postesk: v posledním Respektu, v článku Hynka Justa (Tornádo ztrácí kouzlo, Respekt č. 19/2004) se pod fotografií objevila popiska „Temně laděné texty jsou ty tam, slovo si bere Tomáš Hanák“, což v kontextu celého materiálu znamená jediné: „dobré končí, nastává pokles“.

Na vysvětlenou: Čestmír Kopecký, jehož projektům důvěřuji, zavolal, jestli bych si na jedné skladbě Tornáda Lue nezazpíval. Nebyl jsem sice přesvědčen, bude-li to k něčemu dobré, ale Čestmír nalehl, takže jsem zajel do studia, „nazpíval“ parlando a – pozor – rozloučil se s kapelou s tím, že je jen na nich, zda můj „přízpěvek“ použijí, či ne. K tomu mě vedlo i to, že jsem TL předtím pohříchu neznal – ale už proto jsem chtěl nechat rozhodnutí na jejich dramaturgii. Celá věc byla samozřejmě zcela zadarmo, nepočítám-li CD, které jsem dostal.

Osobně mě sere pouze fakt, že čtenář nabyde dojmu, že jsem v honbě za slávou pronikl do další kulturní oblasti a té, jako obvykle, uškodil – a to jsem tentokrát opravdu neměl v úmyslu. A den, kdy Čestmír zavolal, lehce proklínám. To je vše. Ale samozřejmě, nebyl bych řádným Čechem, abych závěrem p. Justovi jízlivě neporadil: použijete-li ve třech po sobě jdoucích větách dvakrát výrazu „jakési“ a navrch ještě přihodíte „těžko…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].