Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí – Na doporučení osobního lékaře přerušila manželka prezidenta republiky Dagmar Havlová veškerý pracovní program a zůstala v domácím ošetřování. Mluvčí prezidentské kanceláře oznámil, že za potížemi první dámy stojí „vyčerpání, komplexní únava a stres“.

Pondělí – Vedení rakouského landsmanšaftu vyzvalo Českou republiku, aby vrátila majetek svým bývalým občanům německé národnosti, které na základě Benešových dekretů vyhnala po druhé světové válce ze Sudet. Landsmanšaft současně zahájil přípravu žaloby, pomocí které se chce domáhat odškodnění v případě, že české úřady nebudou na jeho výzvu reagovat.

Úterý – Náčelník generálního štábu Jiří Šedivý se v Praze sešel s velvyslancem USA Craigem Stapletonem. Oba muži se dohodli, že česká protichemická rota odletí v nejbližší době do Kuvajtu a její příslušníci se zařadí do celosvětové protiteroristické operace Trvalá svoboda.

Úterý – U soudu v Hradci Králové začal soud se skinheadem Vlastimilem Pechancem (23), který je podezřelý z toho, že loni v létě z rasistické nenávisti ubodal ve Svitavách romského otce dvou dětí Otu Absolona (30).

Středa – Po bouřlivé vnitrostranické diskusi přijala Unie svobody nabídku lidovců, aby po rozpadu čtyřkoalice spolu obě strany šly dál společně do voleb. Unie svou účast v koalici podmínila požadavkem, že uvolněná místa na čtyřkoaličních kandidátkách zaplní…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].