Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Podle vyšetřovatele Václava Lásky odmítá Viktor Kožený, žijící na Bahamách, převzít obvinění za údajný jedenáctimiliardový podvod, při kterém měl převést peníze z účtů harvardských fondů na zahraniční konta svých společností.

Pondělí - RadioMobil, Eurotel a Český Mobil zveřejnily, že v České reublice vlastní již šest milionů lidí mobilní telefon. Eurotel má 2,8 milionu klientů, RadioMobil 2,5 milionu a Český mobil O,7 milionu.

Úterý - Čtyřkoalice navrhla přímou volbu prezidenta. O post hlavy České republiky by se mohl ucházet kdokoli, koho navrhne strana, hnutí nebo občan starší osmnácti let. Uchazeč musí ale na podporu své kandidatury získat dvacet tisíc podpisů.

Úterý - Státní zástupci se dohodli, že policie je povinna stíhat schvalování teroristického útoku na USA z 11. září. Vyšetřovatelé ale budou muset rozlišit, kdy jde o běžnou kritiku, zaručenou ústavou, a kdy o trestný čin. „Každý proslov se bude posuzovat individuálně,“ řekl Lumír Crha z Nejvyššího státního zastupitelství.

Středa - Vláda schválila návrh zákona na zaměstnanecké důchodové pojištění. Podle vicepremiéra Vladimíra Špidly by jeho výhodou byly nízké provozní náklady. Fond by nebyl zrušen ani v případě zániku firmy.

Středa - Poslanecký výbor pro sociální politiku a zdravotnictví zamítl návrh zákona, který by umožnil pacientům připlatit si na nadstandardní ambulantní péči.

Čtvrtek - Do…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].