Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týden ve FS

Týdenní přehled dění ve FS.

• Po čtyři dny se branně bezpečnostní výbory zabývaly federálním ministerstvem vnitra.

25.4. byl předložen poslancům ke kontrole rozpočet resortu za I.čtvrtletí. „Rozpočet byl vyčerpán na 24% a FMV se nedostává cca 1 miliarda Kčs,“ řekl předkladatel rozpočtu I.nám.FMV Jan Ruml. V této souvislosti konstatoval, že deficit je překážkou pro nové technické vybavení kriminální služby a federální policie. Nedostatek peněz se projevuje i v dalších oblastech.

K předložené bilanci neměli poslanci připomínky.

• Ve stejný den jednaly tytéž výbory o zákoně o detektivních kancelářích a bezpečnostních službách. Výbory zároveň posoudily zásady novely zákona o zbraních a střelivech. Poslanci se shodli na tom, že novela dostatečně zaručuje, aby zbraně nemohly být v držení osob, u nichž lze předpokládat, že by je mohly zneužít.

• Závěrečná zpráva vyšetřovací komise, která se zabývá oprávněností interpelace R.Sachera na J.Langoše, byla pro množství neprověřených materiálů odložena.

V této souvislosti není bez zajímavosti, že člen vyšetřovací komise, poslanec Jan Fričar (ČSL), poskytl ještě před uzavřením případu informace o výslechu ministra Langoše a jeho náměstků tisku.

• Ústavně právní výbory se 25.4. zabývaly novelou zákona o soukromém podnikání. Její znění vychází vstříc především soukromým rolníkům - dosud platný zákon podnikání v zemědělství neumožňoval.

• Výbory pro životní prostředí 24.4. schválily vládní…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 18 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].