Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika, Rozhovory

Radí mi internet a mé srdce, říká poslankyně, která za gayi a lesbami vidí sex s dětmi

Rozhovor s Pavlínou Nytrovou z ČSSD: Jako poslanci dostáváme maily od sdružení Ruskije materi o tom, kolik dětí ukradlo Norsko

Pavlína Nytrová (ČSSD) • Autor: Profimedia
Pavlína Nytrová (ČSSD) • Autor: Profimedia

Poslankyně sociální demokracie Pavlína Nytrová měla ve středu ve sněmovně za řečnickým pultem odmítavý projev k zákonu, který by gayům a lesbám žijícím v registrovaném svazku umožnil osvojit si dítě druhého partnera (za předpokladu, že druhý biologický rodič dítěte není znám, a pokud je, musel by s osvojením souhlasit). Hlasitý nesouhlas některých kolegů v sále si vysloužila  větou, že „homosexuálové se budou snažit zlegalizovat sex s dětmi“. Ministryně sociálních věcí a její stranická kolegyně Michaela Marksová ji následně na Twitteru vyzvala, aby odešla ze strany.

Řekla jste, že homosexuálové chtějí legalizovat sex s dětmi. Jak jste na to přišla?

Popisovala jsem stav, jaký už existuje v některých západních zemích. Že bychom si mohli vzít odstrašující příklad ze zemí jako je Velká Británie, Francie, Holandsko a severské země. Všichni už tu známe praktiky v Norsku. Postupnými kroky dochází přes pochody homosexuálů, registrované partnerství, adopce dětí a tak dále k cíli homo-lobby, o němž jsem mluvila.

A tím je sexuální zneužívání dětí partnery stejného pohlaví? To se podle vás děje v těchto zemích?

Oni to ale neberou jako sexuální zneužívání, to jsou postupné kroky, které k tomu vedou: budou chtít posunout hranici dětí pro sex do nižšího věku.

A kdo jsou ti „oni“?

LGBT lobby. Nemluvím o těch, co žijí běžným homosexuálním životem, ale o té lobby.

Proč myslíte, že lidé, kteří lobbují za to, aby měli gayové a lesby stejná práva jako heterosexuálové, chtějí zavést sex s dětmi?

Protože jsem studovala problematiku norských dětí.

A v Norsku zneužívají partneři téhož pohlaví své děti?

Ne ne ne, to ne, ale tím studiem jsem se dostala až do problematiky juvenilní justice v Norsku.

To je podle vás co a jak se to projevuje?

V Norsku se už v některých oblastech heterosexuální rodiče bojí, že jim Barnevernet ukradne děti a dá je homosexuálním párům, tak to tam chodí.

Jak to víte?

Mluvila jsem s člověkem z Norska, který se napřed nechtěl vyjadřovat, protože měl strach, ale pak se mnou mluvil.

Kdo to je?

Nebudu o něm mluvit, má strach.

A co vám sdělil?

Že tam skutečně homosexuální lobby došla až k tomu bodu, kdy heterosexuální rodiče a především cizinci dnes mají v Norsku strach o své děti. Aby o ně pod nějakou záminkou nepřišli a nebyly dány do homosexuálních rodin.

A ten člověk je sociolog, sociální pracovník, nebo má osobní zkušenost?

To ne, nic z toho. Ale žije tam.

Takže rozhovor s jedním utajeným obyvatelem Norska je pro vás bernou mincí pro tvrzení, že gayové a lesby mají zájem o sex s dětmi?

Nečerpám jen z toho, zároveň dostáváme jako poslanci do mailu zprávy od sdružení Ruskije materi, průběžně nás informují o tom, kolik dětí jim bylo v Norsku a severských zemích státem ukradeno.

Ověřujete si ty informace nějak?

Samozřejmě, že si to ověřuju. Ale jakým způsobem máte na mysli, že bych si to měla ověřovat?

Zjišťovat si skutečný stav těch příběhů, jestli vám ty Ruskije materi třeba nelžou. To je totiž spolek známý jako nástroj propagandy.

Poté, co jsem to konzultovala s tím člověkem z Norska, nemám důvod tomu nevěřit.

Pavlína Nytrová (ČSSD) • Autor: pavlinanytrova.cz
Pavlína Nytrová (ČSSD) • Autor: pavlinanytrova.cz
Pavlína Nytrová (ČSSD) • Autor: pavlinanytrova.cz Existují data o dětech, u nichž norská instituce sociálně-právní ochrany dětí Barnevernet nařídila ochranná opatření, a ta vašim informacím odporují. Podle čeho se rozhodujete, že budete věřit jednomu norskému občanovi a propagandistické skupině Ruskije materi víc než oficiálním a dohledatelným informacím?

Budu věřit těm, kteří tam žijí a mají zkušenosti. To není jen ten jeden norský občan a Ruskije materi, taky o tom hodně čtu.

Co a kde čtete?

Na internetu. Komentáře pod články, které se této problematiky týkají, na Novinkách a jiných webech. Píší tam i lidé, co žijí v Norsku.

Tím se k jednomu občanovi z Norska a Ruským matkám přidaly anonymy na internetu, to se mi pořád nezdá být dostatečně bytelné informační zázemí pro vaše tvrzení o homosexuálech a sexu s dětmi.

To nejsou anonymové, oni v těch komentářích mají jméno a příjmení, takže předpokládám, že existují.

To je přece známá věc, že komentáře na internetu nelze brát jako ověřené informace. Já se teď mohu nahlásit pod různými smyšlenými jmény do diskusí a napsat řadu komentářů, že v Česku mají heterosexuální poslankyně milostný vztah s nedospělými chlapci. A bude to pravda?

Samozřejmě, že to nebude pravda. Ale přece kdyby se to všechno nedělo, proč by o tom psaly ty Ruské materi?

Existuje studie dokládající, že Ruskije materi jsou používány jako propaganda. Zájmem je oslabovat a znevěrohodňovat západní svět a díky medializované kauze paní Michalákové a jejích synů jsou konspirační weby v Česku pro Ruské matky vhodným odbytištěm. Jde však o to, že jste se dotkla lidí přitahovaných partnery téhož pohlaví na základě informací od Ruských matek.

Ano, bylo to nejspíš příliš tvrdé, co jsem řekla, to uznávám.

A myslíte si to tedy, nebo ne, že tu jde o sex s dětmi?

Myslím, že v České republice zájmy zlegalizovat sex s dětmi zatím nikdo nemá. Mluvila jsem o postupných krocích, které k tomu mohou vést. A já chci, abychom k tomu nedošli.

Ale orientace gayů a leseb nemá nic společného se sexuální náklonností k dětem, proč spojujete homosexualitu s praktikovanou pedofilií?

To nemá, ale samozřejmě homosexuálové o sobě už otevřeně říkají, že jsou i pedofilové.

Lidé s erotickou reaktivitou na nedospělé osoby jsou i mezi heterosexuály. Podle vaší rovnice tedy platí, že když vy osobně jste heterosexuální, zároveň víme, že praktikovaná pedofilie u heterosexuálů existuje, dá se předpokládat, že přimějete nedospělého chlapce k sexu?

No ano, já uznávám, že to mé vyjádření bylo příliš tvrdé a všem slušným homosexuálům, kteří slušně vychovávají svoje děti, se omlouvám. Ale jde i o to, že větší procento pedofilů se vyskytuje mezi homosexuály.

Jak jste na to přišla?

To už jsem řekla. Z internetu. A z knížek.

Z jakých knih?

Četla jsem například knihu, už nevím kdo ji napsal, že když se s homosexualitou pracuje, dá se i potlačit, že to jde. A spoustu informací mám taky z Aliance pro podporu rodiny na Slovensku, kde měli referendum, jak má vypadat rodina. Vyhledala jsem si o tom mediální výstupy.

Před referendem o rodině se na Slovensku strhla lživá kampaň urážlivá k lidem přitahovaným osobami stejného pohlaví. Četla jste i o tom, jaké lži to byly a že jsou vyvráceny?

Já nechci urážet homosexuály, znám slušné homosexuály, těm se omlouvám. Ale podporovat bychom měli tradiční rodinu.

Máte dvě děti. Je vaše dcera slušný člověk, má dobré srdce a láskyplný vztah k dětem?

Ano, to všechno platí.

Kdyby dostala do vínku, že ji budou přitahovat ženy, tak by nemohla být dobrou matkou? Nemohla by si například osvojit dítě své partnerky, které by vychovávala jako vlastní?

Kdyby byly mé děti homosexuální, musela bych to přijmout jako fakt. A jako slepý člověk nemůže řídit auto, oni by nemohli mít děti. V případě, o jakém mluvíte, by má dcera nedala tomu dítěti ty správné vzory, které pro následující život potřebuje. Chování v rámci rodiny mezi mužem a ženou, chování muže a ženy k dětem - jinak se chová muž, jinak žena.

Spousta lidí se rozejde, dítě otce ani nepozná, případně matka zmizí a dítě pak nezná svou matku, nebo jeden z rodičů zemře. To je stejné.

Ale jde i o to, co ty děti homosexuálních rodičů přebírají z rodiny. Znám případ dvou malých chlapečků vychovávaných dvěma muži, chlapečci přišli do školy a učitelky byly šokované. Protože ti chlapečci přistupovali k jiným chlapečkům zezadu, povalovali je na matraci a chtěli se s nimi líbat.

Kde se to stalo?

To se stalo v Izraeli.

V jaké škole a jak to učitelé řešili?

Tu školu vám v tuto chvíli neřeknu, to nevím.

Tak odkud ten příběh znáte?

Znova, někde jsem se to dočetla na internetu.

Takové příběhy jsou obvyklé na konspiračních webech, s nimiž se roztrhl pytel (článek skutečně vyšel na konspiračním webu FreeGlobe - pozn. red.) Necítíte nedůvěru, když něco takového čtete, bez názvu a vyjádření školy, bez jména autora?

Vím, ale proč by tam na internetu a v komentářích bylo tolik informací o té komunitě, kdyby to nebyla pravda? Já věřím, že to pravda je.

Ty děti, i kdyby to byla pravda, mohly být dost dobře z heterosexuální rodiny, i takové děti mohou omylem zahlédnout maminku a tatínka, když nečekaně přijdou do ložnice, a pak to napodobovat. Taky byste je pak dávala za příklad, že heterosexuální rodiny nejsou dobrým zázemím pro děti?

To ne, ale takhle by se to v tom případě nedělo, aby děti přistupovaly k dalším dětem zezadu a tohle dělaly.

Výzkumy na to téma nemám, ale domnívám se, že milostný akt, při němž je žena k muži zády, není nic výstředního.

Dobře, ale já doufám, že se v normálních rodinách neděje, aby byly děti u sexu rodičů přítomny.

Vyplašených rodičů, kteří se na poslední chvíli od sebe odtrhli, když bralo rozespalé dítě za kliku, je jistě dost. Ale tady jde spíš o to, z čeho čerpáte informace a jak je posuzujete, než promluvíte ve sněmovně. Nenapadlo vás pídit se po odborných studiích a datech?

Hledala jsem si nějaké knížky, nějaké relevantní studie na to téma, ale k ničemu takovému jsem se nedostala. Bylo mi řečeno, že pokud chtěl někdo na relevantním vzorku rodin s homosexuálními partnery zjistit, co je nejlepší pro výchovu dítěte, bylo mu to znemožněno.

Kdo vám tohle řekl?

Nechci je jmenovat.

Jako poslanci máte k dispozici peníze na poradce, kdo z expertů vám v této problematice radí?

Nemám v této oblasti žádné poradce. Tady se řídím svým srdcem.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].