Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Krávy plné štěstí Kuny vítězí
Respekt 15/2022

Už dlouho jsem se při čtení Respektu tak nepobavil jako nad reportáží Krávy plné štěstí. Bizár, jako od Hrabala. A podobně se mi líbil i sloupek Kuny vítězí. Napadá mě, že byste možná měli víc psát o zvířátkách. To vám fakt jde!

Zdar a sMartin Hrubeš

Zácpa v tiskárnách
Respekt 17/2022

Je škoda, že v glose Jana H. Vitvara, která se věnuje těžkostem knižního průmyslu, způsobeným nedostatkem a růstem cen surovin, vůbec nezazní alternativa, která těmito problémy netrpí – e-knihy. Ano, v některých aspektech tradiční knihy nikdy nenahradí, neposkytnou zážitek z listování nádherně zpracovanou knihou, ale také mají oproti těm klasickým své nesporné výhody, které jsou v současnosti o to významnější: není třeba čekat na tiskárnu, můžete je dát do prodeje hned, netrpí růstem cen surovin na výrobu papíru a podle studií čtení e-knih zatěžují méně životní prostředí. V den, kdy se měla podle glosy Bílá Voda dostávat na pulty knihkupectví, už byla její elektronická verze dostupná v on-line knihkupectvích za cenu od 359 Kč (oproti 590 Kč za klasickou knihu).

Jiří Eischmann

Petr Dvořák: Vážený Respekte, jste nejlepší týdeník v Česku. Chtěl jsem obzvlášť ocenit audioverzi Respektu. V práci celý den čtu a jsem pak rád, když můžu očím ulevit, ale zároveň nasávat další informace. Třeba při sportu. Hlasy, které Respekt namlouvají, jsou příjemné. Nicméně Ivan Trojan dal mnoha příběhům další rozměr. Jeho tón a barva hlasu přináší další přidanou hodnotu. Nejsou to jen informace a příběhy, ale také pocity a větší schopnost empatie. Zvlášť v příbězích z Ukrajiny.  Děkuji za skvělou práci.

Pro naše lidi nic /Respekt 17

Vladimír Dupkanič: Babiše jsem nikdy neměl rád a nikdy ho nevolil, ale „laissez faire“ přístup vlády k masivnímu poklesu životní úrovně střední třídy se nám tvrdě vymstí, vláda si nepočíná moudře. Nemluvě o obrovském problému s dosažitelností bydlení.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].