Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Letos v kombinéze

Fíííííí. Severní vítr je krutý. Mezi hromádkami hnědého sněhu klopýtají ztracení obyvatelé velkoměsta, kteří se už mnoho týdnů nemají kde posadit, ohřát, natož vyčurat. Choulí se ve svých směšných bundičkách určených k přebíhání od kavárny ke kavárně. Kavárny však zmizely, a zbylo jen vystydlé kapučíno v kelímku. Marně se snaží nasát aspoň jeho vůni – po covidu ztratili všichni čich i chuť a dezorientovaní se potácejí ulicemi.

Město v zimě 2021 vypadá jako po zombie apokalypse. Ale kdo se to sem blíží? Je to snad jaderný mutant?! SOS!!! Ne, je to veselý člověk v kombinéze. Jemu jedinému je dnes teplo. Je tu nový, barevný a optimistický trend. Lyžařské kombinézy. Na lyže se letos nejede, ale jak se hodí do města! Yes!

Na Instagram se v posledních dnech vyfotilo mnoho celebrit v mnoha kombinézách, ať žije růžová metalíza. Ale nikdo zatím nepřekonal lady Di, její lyžařské outfity, její ramenní vycpávky, její pletené čelenky a jejího Charlese, taktéž v kombinéze. Uáááá!!!

Trend je to kuriózní, ovšem také praktický. V rozsáhlém článku v The New York Times jeho nositelky prozradily, kam všude už v kombinéze vyrazily. Hrdě, a čím barevnější, tím lepší. Objevily se totiž také psychologické interpretace. Vypadat trošku jako plážová nafukovací matrace je zábavné, a když ne pro vás, aspoň pro vaše okolí. Pokud si na sebe obléknete obří polštář, budete mít pocit bezpečí skoro jako v posteli. A když už vás nesmí nikdo objímat, tak vás aspoň obejme vaše kombinéza. Ňufyňuf!

Ale…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].