Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
SO-IL
SO-IL

DŮM

Dům: Minibydlení

Minulý týden se konalo v italském Miláně hned několik přehlídek designu. Sešli se tu všichni, koho obor zajímá, a řešili vše, co s ním souvisí. Například jak navrhnout minimální bydlení na ploše pět krát deset metrů. Na ní vyrostlo provizorní obydlí z textilie. Vešli by se do něj i tři lidé, kteří by spali a žili v jakýchsi kapsách uspořádaných různě nad sebou. Vytvořili ho architekti ze studia SO-IL z New Yorku jako ukázku, že dům může být mnohem lehčí a tvárnější struktura, než jsme zvyklí.

SO-IL
SO-IL

ČLOVĚK

„V životě máme tolik věcí, že střídmost je někdy obrovský luxus.“

Alexander Groves ze studia Swine. V tomto duchu navrhli milánskou instalaci pro oděvní firmu COS – je to strom, který vyfukuje bubliny. Jejich krása je v tom, že prasknou a zmizí.

Alexander Groves
Alexander Groves

VĚC

Jehličí na prodej

Mnoho designérů i firem se momentálně snaží vyvinout nový materiál ze zbytků či z odpadu. Z jehličí to zatím asi nikdo nezkusil, až teď mladí designéři z ruského studia Aotta. Slisovali z něj už akustické panely. Pak ho také smíchali s umělou pryskyřicí a odlili stůl. Získali za to cenu na moskevském design weeku i v Miláně na přehlídce mladých tvůrců SaloneSatellite. „Už nám navrhovali, že bychom mohli zpracovávat sníh, toho je u nás…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].